Κατηγορίες
Διάφορα άρθρα

Ελληνική Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κ.Ζέρβα Αθηνά, προπονήτρια, και την κ.Αργυρίου Μάρθα, βοηθό προπονήτριας, της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών. Μας παρουσίασαν τις δράσεις και τις επιτυχίες της χρυσής ομάδας, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο του Αθλητισμού των κωφών-Βαρήκοων αθλητών.

Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα: συγκίνηση, περηφάνια, χαρά! Τα μηνύματα “δυνατά”. “Η ψυχή έφερε τα χρυσά μετάλλια, όχι η τακτική” φράση της κας Ζέρβα που περνά πολλά μηνύματα.

Μέσα από την παρουσίαση της πορείας της ομάδας, των δυσκολιών, της προσπάθειας, των επιτυχιών η κα Ζέρβα και η κα Αργυρίου μίλησαν για τη δύναμη που αποκτά η ομάδα και φτάνει στην υπέρβαση, όταν στηρίζεται στον σεβασμό, στην ειλικρίνεια, στην υπομονή, στην προσπάθεια, στην επιμονή και στην αφοσίωση στους στόχους.

Μια φράση της κας Ζέρβα από συνέντευξή της “…. και όλα αυτά παρά το μπούλινγκ που υπέστησαν ως παιδιά… Έχουν πληρώσει τη διαφορετικότητά τους. Κακά τα ψέματα, δεν είναι δομημένη η κοινωνία μας, ώστε να αποδέχεται και να παρέχει ευκολίες στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες…” περικλείει τους στόχους των δράσεών μας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στις ανάγκες και στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και την ισότιμη πρόσβασή τους στη ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *